Rudeskift på bil

Bilruden har en central rolle i køretøjets sikkerhed og funktionalitet. Den fungerer ikke kun som en barriere mod vind og vejr, den spiller også en afgørende rolle i at opretholde bilens strukturelle stabilitet. Uanset om det drejer sig om en lille siderude, eller udskiftning af hele forruden, er det afgørende, at rudeskift udføres korrekt. Vi vil længere nede uddybe, hvorfor det er vigtigt at have professionelle teknikere til at udføre rudeskift for at undgå fejl, der kan have alvorlige konsekvenser for sikkerheden i din bil.

Sikkerhed og rudeskift

Sikkerheden i dit køretøj er i høj grad afhængig af bilens ruder. Ruderne tjener som en beskyttende barriere mod stenslag eller kollisioner. En korrekt installeret rude vil forblive på plads under en ulykke og beskytte dig og dine passagerer mod skader.

Det er vigtigt at have i mente, at en forrude består af flere lag, herunder et ydre glaslag, et indre glaslag og en sikkerhedsmæssig film eller belægning, der holder glasset sammen i tilfælde af et sammenstød. Hvis rudeskift ikke udføres korrekt eller med en lim med de rette specifikationer, så kan det have indflydelse på bilens sikkerhed.

Samtidig er bilruden en integreret del af køretøjets struktur. Den giver stivhed og stabilitet til bilens karrosseri. Når ruden fjernes for at blive udskiftet, er det afgørende, at den nye rude monteres præcist i overensstemmelse med fabrikantens specifikationer. En fejlagtig montering kan påvirke bilens strukturelle opbygning, og i værste fald svække bilens ramme, hvilket gør den mindre sikker at køre i.

rudeskift på bil

Professionelle teknikere til rudeskift

Da sikkerhed og korrekt montage er af største betydning, er det afgørende at overlade rudeskift til professionelle teknikere.
Her er nogle af de vigtigste grunde til at vælge Bilglasgruppen til at udføre dit rudeskift:

  1. Erfaring og Ekspertise: Vores professionelle teknikere har erfaring og ekspertise i at udføre rudeskift på en sikker og pålidelig måde. De kender de bedste praksis og følger producentens retningslinjer for korrekt montering.
  2. Korrekte Materialer: Professionelle teknikere bruger kun kvalitetsmaterialer og reservedele. Dette sikrer, at de udskiftede ruder og tætningsmaterialer er af høj kvalitet og overholder standarderne.
  3. Avanceret Udstyr: Vi har avanceret udstyr, der er nødvendigt for præcis måling og montering af ruden. Dette reducerer risikoen for fejl.
  4. Garanti i 5 år: Vi giver 5 års garanti på udskiftning af ruder.

Ring på tlf. 61 71 33 55 for at høre mere.

Risici ved at udføre rudeskift selv

Nogle overvejer måske at udføre for rudeskift selv for at spare penge. Det kan dog være en farlig beslutning. Rudeskift kan være en kompleks opgave, der kræver specialværktøj og viden.

Fejl ved at udføre rudeskift selv kan være:

Utilstrækkelig limning: En dårlig limning kan føre til utætheder og vandindtrængen, hvilket kan forårsage rust og skade bilens elektronik.

Ukorrekt montering:: Hvis ruden ikke er korrekt monteret, kan det resultere i støj og vibrationer under kørsel, hvilket er forstyrrende og ubehageligt.

Risiko for personskade: Fejl i forbindelse med rudeskift kan gøre, at ruden ikke beskytter dig og dine passagerer som den skal i tilfælde af en kollision.

Selvom det kan være fristende at prøve at udføre rudeskift selv for at spare penge, kan det føre til alvorlige problemer. Hvis du ikke har den nødvendige erfaring og det rette udstyr, er der risiko for, at din forsikring ikke dækker skader forårsaget af fejl. Derudover kan en forkert udført montering føre til yderligere skader på din bil, der ikke er dækket af forsikringen.

For at sikre korrekt udskiftning af ruder på din bil, er det altid bedst at overlade rudeskift til professionelle teknikere, der har den nødvendige ekspertise, udstyr og materialer til at udføre opgaven korrekt. Dette sikrer, at din bil forbliver sikker.

Rudeskift gennem din forsikring

Rudeskift er dækket af din kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker normalt skader på din bil, herunder skader på bilens ruder. I det tilfælde vil du selv skulle dække selvrisikoen. Ofte vil et rudeskift være billigere end en alm. kasko selvrisiko. Har du derimod tegnet en udvidet glasforsikring, så har du nedsat eller slet ingen selvrisiko på rudeskift, og reparation af stenslag er gratis.


Husk, at Bilglasgruppen samarbejder med alle forsikringsselskaber.

Du kan læse mere om dækning af skader gennem din forsikring i vores blogindlæg her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Bilglasgruppen
Tlf. 61 71 33 55
info@bilglasgruppen.dk

Bilglasgruppen
Se liste over afdelinger.

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!