Dækker min forsikring stenslag og rudeskift?

Dækker min forsikring stenslag og rudeskift? Mange bilejere undervurderer ofte, hvor vigtig en kaskoforsikring kan være, især når det kommer til små, men irriterende problemer som stenslag på din forrude. Stenslag opstår altid uventet, men heldigvis dækker mange forsikringsselskaber reparationen af stenslag, forudsat at du har en kaskoforsikring.

Kaskoforsikring til stenslag og rudeskift

Hvad er kaskoforsikring? Kaskoforsikringen er en form for bilforsikring, der beskytter dig mod skader på din egen bil. Det adskiller sig fra ansvarsforsikring, som primært beskytter dig mod skader, du forvolder på andres ejendom. Kaskoforsikringen dækker en bred vifte af skader, herunder ofte skader forårsaget af stenslag.

De forsikringsselskaber, der normalt tilbyder dækning for reparation af stenslag, omfatter navne som f.eks. Bauta, Codan, GF, Gjensidige, Sønderjyske, Gefion, Global, Lærerstandens Brandforsikring, Pensam, Vestjyllands og Købstædernes Forsikring. Det er vigtigt at huske, at forsikringsdækningen kan variere afhængigt af din forsikringspolice og selskabet, så det er altid en god idé at kontakte dit forsikringsselskab for at bekræfte, om du har denne dækning.

Er det nødvendigt at reparere mit stenslag?

Stenslag er et almindeligt problem for bilejere, især når du ofte kører på veje med høj trafik. Selvom det ved første øjekast kan virke som en mindre bekymring, skal det tages alvorligt. Et ubehandlet stenslag kan udvikle sig til en større skade, der kræver en udskiftning af hele forruden. Derfor er det afgørende at få dit stenslag repareret så hurtigt som muligt.

Stenslaget kan som udgangspunkt repareres, hvis det ikke er større end en tokrone. Dog er det vigtigt at bemærke, om stenslaget er placeret i synsfeltet. Synsfeltet er det område på forruden, som du ser igennem under kørsel. Hvis stenslaget er inden for synsfeltet, kan der gælde særlige regler og begrænsninger i forhold til bilsyn og lovgivning.

Reparation af stenslag er ikke kun en økonomisk besparelse, men det kan også have betydning for din sikkerhed på vejene. Når en af vores professionelle teknikere reparerer dit stenslag, forhindrer de det i at udvikle sig til en større revne, hvilket kan reducere risikoen for uheld på grund af nedsat synlighed. Derfor er det en win-win-situation at få stenslag repareret tidligt.

forsikring stenslag og rudeskift

Hvordan undgår man, at stenslag udvikler sig?

Når du står over for et stenslag på din forrude, er der flere skridt, du kan tage for at forhindre, at det udvikler sig yderligere. Her er nogle nyttige tips:

1. Få det repareret så hurtigt som muligt: En hurtig reparation er afgørende. Jo længere du venter, desto større er risikoen for, at stenslaget forværres.

2. Anvend et gennemsigtigt klistermærke: Umiddelbart lige efter, at stenslaget er opstået, kan du påføre et gennemsigtigt klistermærke over det. Dette hjælper med at beskytte området mod fugt og skidt, som ellers kan trænge ind i stenslaget og forværre skaden.

3. Undgå store temperaturforskelle: Store temperaturudsving kan påvirke bilens ruder, især hvis de er skrøbelige på grund af et stenslag. Prøv at undgå at udsætte en frossen rude for pludselige varme luftstrømme, da dette kan øge risikoen for, at stenslaget udvikler sig til en større revne.

Rudeskift

Nogle gange er et stenslag for stort eller beskadiget til at blive repareret, og i sådanne tilfælde skal hele ruden udskiftes. Dette kan omfatte forruden, bagruden eller en siderude. Når du står over for en sådan situation, er det vigtigt at forstå, hvordan din forsikring dækker udskiftningen af bilruden.

Vi sørger for alt papirarbejdet, når du skal have repareret stenslag eller udskiftet forrude

Når uheldet er ude, kan vi hjælpe med en hurtig og professionel udskiftning af din bilrude ved hjælp af din glasdækning gennem dit forsikringsselskab. Hvis din forsikring dækker, tager vi os af alt det nødvendige papirarbejde for dig, hvilket sparer dig tid og besvær.
Vores erfarne teknikere kan udføre udskiftninger af bilruder af enhver type, og husk – vi samarbejder med alle forsikringsselskaber!

Ring på tlf. 61 71 33 55 eller Book og forespørg en tid her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Bilglasgruppen
Tlf. 61 71 33 55
info@bilglasgruppen.dk

Bilglasgruppen
Se liste over afdelinger.

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!