Reparation af stenslag

Hvorfor reparere et stenslag? Når din bilrude får et stenslag, er det afgørende at handle hurtigt for at undgå, at problemet forværres. Et lille stenslag kan udvikle sig til en stor revne, der kræver en komplet udskiftning af ruden. Dette kan ske under forskellige vejrforhold, såsom nattefrost om vinteren eller intens sol om sommeren. Selv almindelige bump og stød, f.eks. når du kører over en kantsten, kan forværre et stenslag og få det til at udvikle sig til en revne. Fugtighed i stenslaget kan også forårsage skader i frostvejr.

Hvad er konsekvenserne af at ignorere et stenslag?

Et ubehandlet stenslag udgør en række risici. Først og fremmest kan det udvikle sig til en større revne, hvilket gør det nødvendigt at udskifte hele ruden. Derudover kan en større revne i ruden svække bilens struktur og sikkerhed, hvilket gør dig mere udsat i tilfælde af en ulykke.
Selvom et lille stenslag måske virker ubetydeligt ved første øjekast, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan det kan udvikle sig. Vejrforhold spiller en afgørende rolle. Om vinteren kan temperatursvingninger føre til, at stenslaget udvides, hvilket øger risikoen for en revne. Om sommeren, når bilen udsættes for intens sol og varme, kan glasset udvidelse og kontraktion også påvirke stenslaget negativt.
Derudover kan almindelige bump og stød, som f.eks. når du kører over en kantsten eller en ujævn vej, forværre skaden. Det kan forårsage, at stenslaget udvider sig, hvilket gør det vanskeligere at reparere. Det er derfor vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler for at forhindre yderligere skade. Ring til os på tlf. 61 71 33 55 og hør mere.

Tidlig reparation af stenslag

Når det kommer til stenslag, er forebyggelse og tidlig reparation afgørende. For det første er det vigtigt at få repareret stenslaget så hurtigt som muligt. Jo tidligere du handler, desto større er chancen for, at skaden kan udbedres uden behov for en rudeskift.
Hvad kan du gøre, hvis din bil får et stenslag? Først og fremmest bør du kontakte en professionel autoglasreparatør, som os, der kan vurdere omfanget af skaden og afgøre, om det kan repareres. Mange stenslag kan faktisk repareres, hvis diameter ikke er mere en ca. 2 cm. Dog skal du være opmærksom på skærpede regler for reparation i synsfeltet, hvis din bil står overfor syn. Vi udfører en speciel proces til at fylde stenslaget med et hærdende materiale, hvilket forhindrer det i at udvikle sig yderligere.
Udover at kontakte os, kan du selv tage nogle forholdsregler for at forhindre yderligere skade. Umiddelbart efter, at stenslaget opstår, kan du placere et klistermærke over skaden for at beskytte den mod fugt og snavs samt udvikling af revne. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette kun er midlertidigt, og reparation er derfor stadig nødvendig.

Dækning af stenslag gennem din forsikring

En anden vigtig faktor at overveje er, om din forsikring dækker stenslagsreparation. Mange forsikringsselskaber tilbyder denne dækning – især hvis du har en kaskoforsikring. Dette kan gøre reparationen langt mere overkommelig, da din forsikring kan dække alle omkostningerne. Det er en god idé at tjekke din forsikringspolice og tale med din forsikring for at undersøge, hvordan dækningen fungerer. Du kan læse mere om dækning gennem forsikring her.
Hvis din forsikring dækker stenslagsreparation, vil det normalt være nødvendigt at bruge et godkendt autoglasværksted eller en samarbejdspartner anbefalet af forsikringsselskabet.
Bilglasgruppen samarbejder med alle forsikringsselskaber og kan hjælpe med at udføre alle stenslagsreparationer efter gældende forskrifter.

Professionel reparation af stenslag

Bilglasgruppen er en professionel autoglasreparatør med stor erfaring inden for området. Vi har værksteder spredt over hele landet, hvilket gør det nemt for dig at finde et værksted tæt på, til reparation af stenslag. Vores teknikere er trænet til at udføre reparationer af høj kvalitet.

dækker min forsikring stenslag og rudeskift

Min forsikring dækker ikke stenslag

Prisen for reparation af stenslag hos os er kun 300 kr., og det tager normalt kun en halv time at udbedre skaden. Ring til os på tlf. 61 71 33 55 for at booke tid og høre mere.

Hvordan fungerer reparation af stenslag?

Når du beslutter dig for at få dit stenslag repareret hos Bilglasgruppen, sørger vores teknikere for at undersøge skaden nøje. Vi vurderer, om reparation er mulig, og hvis det er tilfældet, bruger vi specialiserede værktøjer og godkendte materialer til at udføre reparationen. Denne proces involverer normalt at fylde stenslaget, der forhindrer det i at sprede sig yderligere. Resultatet er en holdbar reparation, der hjælper med at bevare sikkerheden i din bilrude.

At reparere et stenslag på din bilrude er ikke bare en kosmetisk reparation; det handler om sikkerhed og langsigtet økonomisk besparelse. Stenslag kan udvikle sig hurtigt og forværres under forskellige vejrforhold og hverdagens udfordringer på vejen. Derfor er det afgørende at tage handling hurtigt for at undgå større og dyrere reparationer i form af komplet rudeskift.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Bilglasgruppen
Tlf. 61 71 33 55
info@bilglasgruppen.dk

Bilglasgruppen
Se liste over afdelinger.

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!